Tuesday, August 23, 2011

Tõusud ja mõõnad

Tervitused Teile sinna vihmasesse Eestisse!

Meil järjepidevalt päike paistab, loodame, et hoiab ka sellist ilma. Väljas käime kleitide ja lühikeste pükstega, sellal kui inglased talvesaabastega. Ilmselgelt mõistus pole oma teha.

Viimastel päevadel oleme aktiivselt korteri otsinguga tegelenud. Korterid tulevad ja lähevad. Suht masendav. Täna käisime Midland Lettings and Sales'i kontoris ning eelmine nädal oli neil 12 korterit, mis meile sobiks, praegu aga null.
Neti lehekülgedelt vaatamise tulemus on ka tühjus, kuna need ei ole tõepärased, sest tegelikkuses korterid juba ammu läinud. Ilmselgelt me elame siin kiviajal, et lehti ei uuendata.
Reedel lähme vist ühte korterit vaatama, kui me midagi paremat ei suuda leida. Eks näis.

Kesklinna korterid.
Heal ajal otsides võib saada alla 650 naela/kuus, halval ajal (nagu meil) alla 700 naela/kuus ei leia. See hinnaskaala kehtib 2 doublebedroomi, fully furnished, city centre korterite kohta.

Inglismaa poed.
Jalutasime eile esimest korda Broad Streetil, kuni sattusime kogemata suurima toidupoe otsa, mis me seni leidnud oleme. See Tesco on kindlasti suurem kui Tartu Prisma. Annab jalutada, ühest otsast teise.
Poodides, nii suurtes kui ka väikestes on hästi palju iseteeninduskassasid. Hetkel neid veel kasutanud pole.
Kauba valik on suur ja lai. Ei olegi veel jõudnud uurida, mida kõike seal müüakse, aga eks ma annan kunagi täpsema ülevaate.

Hinnad.
Hästi palju võib leida pakkumisi: buy one, get another free (osta üks, saad teise tasuta), two for ...£ (ühesõnaga, kaks asja ostes saad odavamalt), buy one, get another for 50% off (osta üks, saad teise poole hinnaga) jne. Selliseid hinnapakkumisi leiab nii toidu- kui ka riietepoodidest.
Üldiselt on hinnad samad, mis Eestis. Samas oleneb kust osta. Rohkem võrrelda oskan vast paari kuu pärast.

Ostsime ükspäev poest Tesco sinki, juustu ja toorjuustu. Õudne. Juustust tuleb õli välja ja ikka räigelt. Enne söömist peame veega ära pesema. :D

Käisime ka  leedu toidupoodi otsimas, mida me ilmselgelt ei leidnud, sest tänavatel puuduvad sildid ja need lähevad liiga sinka-vonka. Madli, aga vähemalt leidis endale unistuste auto. :D



Päikest,

Liisi

No comments:

Post a Comment